Aquesta web utilitza cookies per millorar la navegació i amb finalitats analítiques. Si contínua navegant, considerarem que accepta la política de cookies.
Més informació     Acceptar

programari de gestió  

Segueix-nos a:  facebook twitter youtube pinterest  

Informació sobre dominis

Fer una bona elecció escollint el domini adequat suposa una de les claus més bàsiques per a tenir èxit a Internet. Aquestes breus recomanacions t'ajudaran a donar el primer pas.
Els dominis més comuns són:

Dominis genèrics:

Es poden enregistrar per totes les persones físiques i jurídiques de qualsevol part del món sense requeriments especials.
Aquest tipus de dominis són econòmics i de registre ràpid.
Són molt recomanables ja que son els més habituals a la xarxa.

 • Dominis .com: Son els més adequats per a empreses i organitzacions amb ànim de lucre. Trobem molts dominis.com a la xarxa i si enregistreu la vostra organització amb aquest domini, aquesta adquirirà un aspecte de globalitat.

 • Dominis .org: Per a tot tipus d'organitzacions sense ànim de lucre.
 • Dominis .net: Utilitzats majoritàriament per empreses d'Internet i de Telecomunicacions.
 • Dominis .info: Fàcilment adaptables per a qualsevol organització amb o sense ànim de lucre.
 • Dominis .biz: Del so de la paraula anglesa "business", dedicats a activitats comercials i de negocis.
 • Dominis .tel: Permeten publicar les dades de contacte a Internet sense necessitat de contractar un hosting o tenir una web. Adaptat a dispositius mòbils.


Dominis Estatals:

Cada estat té assignat un domini format per dues lletres. Els estats són els responsaqbles de gestionar i establir els requisits per a poder registrar els dominis.

 • Dominis .es: Amb el nou pla 2005 de registre de dominis, es poden registrar qualsevol nom de domini .es sempre que estigui lliure.
 • Dominis .cat:Adreçat específicament a la comunitat lingüística i cultural catalana a Internet.
 • Dominis de tercer nivell .com.es .org.es .nom.es : També podeu contractar dominis de tercer nivell, amb l'unic requisit que estigui lliure. Per exemple: lamevaempresa.com.es.


Dominis Especials:

Estan inclosos en aquesta categoria els dominis multilingues i els que corresponen a estats que han cedit els drets d'explotació a empreses per a comercialitzar-los com a genèrics podent-se enregistrar també per persones físiques o jurídiques de qualsevol part del món sense requeriments especials.

Son una bona alternativa si el domini genèric que volem ja esta ocupat:

 • Dominis .tv: Utilitzats per a empreses de vídeo, cinema i televisió entre d'altres. Correspon a les illes Tuvalu del Pacífic.
 • Dominis .bz: Les sigles s'identifiquen amb el so de la paraula anglesa "business" (negocis). Corresponen a Belize.
 • Dominis .cc: Les sigles s'identifiquen amb Companyia de comerç. Corresponen a les Illes Cocos.
 • Dominis .ws: les lletres ws s'identifiquen amb Web Site, per tant serà una bona opció per a tot tipus de llocs web. Son una novetat i ara per ara es més probable aconseguir el domini desitjat. Correspon a Samoa (antigament anomenat Western Samoa).
 • Dominis genèrics amb caràcters especials Son els dominis .com, .org i .net que porten "ç", "ñ", accents i d'altres caràcters especials. Encara no funcionen a Internet, ni tant sols sabem quan començaran a funcionar, però es recomanable enregistrar aquest tipus de dominis com suport a d'altres que tinguem enregistrats. Per quan comencin a funcionar no tindrem perill que les visites al nostre domini siguin desviades. Si el nostre domini actual es per exemple http://www.lapuca.com, hauríem d'enregistrar http://www.lapuça.com, així es redireccionarà automàticament el domini sense "ç" i no perdrem visites a la nostra pàgina en un futur