Com treballar en remot amb QFACWIN

Per a treballar en remot amb QFACWIN el més senzill és utilitzar escriptori remot. Podem connectar-nos directament per escriptori remot al nostre equip, al servidor de l’oficina o a un servidor en el núvol.

Deixant a part els programes web que estan codificats per a utilitzar-se exclusivament des d’un servidor web mitjançant un navegador, hi ha tres maneres de poder treballar en remot amb un programa de gestió com QFACWIN:

- Connectar-se amb l’ordinador remot mitjançant una xarxa (VPN) que utilitza Internet com a “cablejat”.

- Que el programa s’executi en l’ordinador local i accedeixi a la base de dades que està en un ordinador remot.

- Utilitzar RDP (escriptori remot) per a executar el programa remotament utilitzant Internet.

Les dues primeres formes utilitzen internet per a enviar les instruccions i les dades del programa. El trànsit de la informació que comporta fa que l’execució sigui lenta. Encara que, amb molt bones connexions, poden utilitzar-se ocasionalment en aplicacions amb poques dades, no ofereixen rendiments acceptables per al seu ús habitual o en aplicacions que manegen gran volum de dades.

Actualment, la millor opció per a treballar en remot és a través de RDP o escriptori remot.

 

Què és escriptori remot?

És un protocol que permet accedir a través d’Internet a un altre equip i utilitzar-lo a distància des d’un altre ordinador. Els usuaris d’escriptori remot poden accedir al seu escriptori i, per tant, als seus documents, programes, arxius i utilitzar tots els recursos de l’ordinador com si hi estiguessin realment davant de l’equip.

El RDP (Remote Desktop Protocol) o escriptori remot és una tecnologia molt ràpida, ja que en lloc de transmetre els programes i les dades de l’ordinador remot per a executar-los i mostrar-los en l’ordinador local, executa el programa en l’ordinador remot i només transmet la “foto” del que es veu per pantalla a l’ordinador local. Quan l’usuari tecleja o respon amb un clic, les tecles o coordenades del ratolí premudes s’envien a l’ordinador remot, que les processa com si l’usuari estigués davant de la pantalla.

El RDP el va llançar inicialment Microsoft, però, per raons comercials, no està inclòs (o està restringit) en totes les versions de windows: windows Home permet connectar-se amb un altre ordinador, però no permet que es connectin a ell. Windows professional permet escriptori remot amb un només usuari, per la qual cosa ‘pren el control’ de l’ordinador remot i no permet més connexions. Per a connectar diferents usuaris a un mateix equip de l’empresa cal tenir Windows Server i les llicències de Terminal Server. Tenint en compte els costos de programari i de maquinari que implica un servidor i el fet que cal disposar d’un informàtic per a la seva configuració i manteniment, en una oficina amb pocs usuaris acaba resultant molt més econòmic disposar dels ordinadors en xarxa per al treball presencial i que, quan calgui treballar en remot, cada usuari es connecti per RDP al seu propi equip.

 

com-treballar-en-remot-escriptori-remot

 

Per a poder treballar remotament utilitzant qualsevol versió de Windows, ja sigui un usuari o diversos simultàniament, existeixen programes específics que permeten aquest tipus d’accés per un preu molt econòmic com a Suprem Control, AnyDesk o TeamViewer entre altres.

 

I on tinc les dades i els programes?

L’ideal és tenir les dades i programes en un ordinador en l’oficina. D’aquesta manera es pot treballar tant des de l’oficina com remotament compartint les mateixes dades. Evidentment, aquest ordinador ha d’estar en funcionament sempre que es vulgui poder treballar remotament i les seves prestacions hauran de ser majors com més gran sigui el nombre d’usuaris que es connectin i treballin simultàniament amb ell.

 

com-treballar-en-remot-nuvol

 

Puc tenir el QFACWIN en el núvol?

Si, existeixen empreses que lloguen servidors remots i s’encarreguen del seu manteniment. Hem de tenir en compte que, en aquest cas, les dades de la nostra empresa, inclosos els confidencials, es guarden en una altra empresa diferent i, no sempre podem conèixer la ubicació de la informació o si es compleix amb la confidencialitat de dades. Per això, és important informar-se bé a l’hora de contractar un servei d’aquest tipus.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *


− cinc = 1

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>