bitaccept162x35

Com obtenir la clau pública mestra del moneder per cobrar en bitcoins

Per configurar el compte de bitaccept i poder cobrar en bitcoins les factures i tiquets de QFACWIN és necessari indicar la clau pública mestra del moneder o wallet que utilitzem. Aquesta clau pública és com un identificador públic del moneder. En aquesta entrada mostrarem com obtenir la clau pública mestra de diversos moneders.

 

Bitaccept és la tecnologia que permet a QFACWIN fer el cobrament en bitcoins.

 

El moneder o wallet és un programa o aplicació en el qual es guarden i gestionen els bitcoins. Se situa en l’ordinador, la tauleta o l’smartphone del propietari. En aquest moneder es dipositaran els cobraments en bitcoins de les factures o tiquets que s’emeten mitjançant el programari de gestió QFACWIN. Per gestionar els pagaments i cobraments en bitcoins és fonamental una correcta instal·lació i manteniment del moneder així com disposar de còpies de seguretat.

Cada moneder pot tenir un nombre pràcticament infinit d’adreces (que serien com subcomptes d’un compte corrent). Encara que cada adreça de bitcoins pot contenir diverses transaccions (cobraments i pagaments), el millor a l’efecte de seguiment és utilitzar una adreça diferent per a cada transacció (ja siguin cobraments o pagaments). Bitaccept utilitza la clau pública per generar una adreça diferent del moneder per a cada transacció en bitcoins que es realitza en QFACWIN.

Es pot identificar aquesta clau pública atès que és una cadena de caràcters que sempre comença pel valor ‘xpub’. No confondre la clau pública mestra del moneder amb la clau privada o contrasenya que hàgim establert per protegir el wallet i que cal mantenir en lloc segur i no facilitar mai a ningú.

L’accés a aquesta clau pública mestra, és diferent en cada wallet. Per configurar bitaccept serveix qualsevol moneder que permeti fàcilment visualitzar i copiar la clau pública mestra del wallet com Electrum o Copay.

 

Per exemple, en el wallet Electrum per a mòbil, la clau pública mestra es troba prement sobre el nom del moneder i el saldo i ja apareix clau Pública mestra. Prement sobre la clau es copia en el portapapers des d’on podem enviar-la per e-mail a l’ordinador on tinguem QFACWIN.

obtenir-la-clau-publica-mestra-electrum-per-configurar-bitaccept-i-cobrar-en-bitcoins

 

En el wallet Electrum per a PC, la clau pública mestra es troba en el menú Cartera -> Llave Pública maestra.

obtenir-la-clau-publica-mestra-electrumpc-per-configurar-bitaccept-i-cobrar-en-bitcoins-1

 

Prement el botó es copia en el portapapers des d’on podem enviar-la per e-mail o copiar-la en un arxiu de text si  QFACWIN no està en el mateix dispositiu que el wallet.

 

obtenir-la-clau-publica-mestra-electrumpc-per-configurar-bitaccept-i-cobrar-en-bitcoins-2

 

En el wallet Copay, per trobar la clau pública mestra cal anar a Configuración i fer clic en la billetera

obtenir-la-clau-publica-mestra-copay -per-configurar-bitaccept-i-cobrar-en-bitcoins1

 

En les preferències de la billetera seleccionem Más opciones i Información de la billetera

 

obtenir-la-clau-publica-mestra-copay -per-configurar-bitaccept-i-cobrar-en-bitcoins2

 

i trobarem la clau en Claves públicas extendidas: és la que figura com COPAYER 0.

obtenir-la-clau-publica-mestra-copay -per-configurar-bitaccept-i-cobrar-en-bitcoins3

 

 

Fent clic damunt, la clau es copia en el portapapers.

 

Una vegada tenim la clau pública mestra ja podem configurar el compte de bitaccept en QFACWIN i cobrar les factures i tiquets en bitcoins.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *


+ sis = 8

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>