importacio de dades en csv amb salts de carro en el text: Importar

Importació de dades en csv amb salts de carro en el text

Una importació de dades en csv amb salts de carro en el text pot ser un problema degut a que els salts de línia s’interpreten com a registres diferents.

Sovint per afegir les descripcions llargues dels articles o qualsevol camp de text com les notes, s’aprofiten textos prèviament escrits pel que haurem de substituir els salts de línia de les descripcions llargues pel codi #salt#. QFACWIN  substitueix aquest codi al moment de la importació.

En aquest exemple afegirem tres nous articles amb els seus corresponents preus i descripcions copiades del catàleg del nostre proveïdor. Com pot veure’s en la imatge, en el csv tenim els camps necessaris per afegir els articles  (el corresponent al codi de l’article CCODIART, al nom CNOMART i als tipus d’IVA de venda i de compra NTIPIVA i NTIPIVASOP) i uns altres que hem afegit a la importació com la categoria, la descripció llarga, preus de venda i últim preu de compra:

importacio de dades en csv amb salts de carro en el text 1 Excel

Si obrim l’arxiu amb el bloc de notes, cada registre apareix en una línia:

importacio de dades en csv amb salts de carro en el text 2 bloc de notesNo obstant això, en importar el csv es produeixen errors: El preu de venda de la tarifa 0 és: Corbes aerodinàmiques!!!

importacio de dades en csv amb salts de carro en el text 3 error importació

Per solucionar el problema és necessari substituir els salts de carro de les descripcions per #salt# (o <br> en el cas de descripcions per pujar a la web). Trobar-nos amb aquest problema quan ja tenim el csv amb un bon nombre d’articles fa inviable substituir-los manualment. Una bona forma de fer-ho és modificar el csv amb Notepad++. Si no disposeu d’aquest programa, podeu descarregar-lo aquí.

Si obrim el csv amb Notepad++ veurem tots els salts de carro.

importacio de dades en csv amb salts de carro en el text 4 notepad

Si premem la tecla que mostra tots els caràcters apareixen uns símbols amb els quals s’indiquen els salts de carro (LF) i els canvis de registre (CR).

importacio de dades en csv amb salts de carro en el text 5 notepad amb caracters

Per solucionar el problema de la importació n’hi ha prou amb substituir el símbol LF per #salt# amb l’opció Buscar i reemplaçar. Per a això anirem al menú Buscar i seleccionarem l’opció Reemplaçar. En la pantalla de reemplaçament marcarem l’opció Buscar en tot el document i la manera de cerca estès. A l’apartat Buscar indicarem \n i en el de Reemplaçar #salt#  (o <br> si és per pujar a la web ).

importacio de dades en csv amb salts de carro en el text remplaçar 1

Una vegada fet això l’arxiu s’unificarà en una línia per registre.

Ara només és necessari substituir els salts de carro inicials que separen els diferents registres en el csv. Per a això reemplaçarem \r#salt# per \r\n per deixar correctament escrit el final de cada línia i ja tindrem l’arxiu llest per importar:

importacio de dades en csv amb salts de carro en el text 7 remplaça 2

Només ens queda guardar l’arxiu i importar-lo a QFACWIN.

Podem comprovar que la importació s’ha realitzat amb èxit i que els articles es troben en la pantalla de manteniment amb totes les dades perfectament introduïdes.

importacio de dades en csv amb salts de carro en el text 8 importació correcta

importacio de dades en csv amb salts de carro en el text 9 manteniment d'articles

importacio de dades en csv amb salts de carro en el text 10 descripció de l'article

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *


quatre − = 1

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>