Com utilitzar una impressora PDF externa en QFACWIN

La versió 19.02 permet utilitzar una impressora PDF externa independent del generador de PDF intern de QFACWIN per obtenir documents i enviar-los automàticament per e-mail. Si s’utilitza el generador de PDF intern de QFACWIN no és necessari configurar res.


Una impressora PDF externa permet utilitzar les seves opcions avançades d’impressió com incrustar fonts especials dins del PDF. Per utilitzar una impressora PDF externa cal indicar-ho  en QFACWIN i ajustar les opcions de la impressora perquè el document es guardi de manera que es pugui enviar per e-mail de la mateixa manera que els PDF que genera el programa.

En QFACWIN cal indicar la impressora PDF externa en el desplegable corresponent de configurar-> preferències-> Impressores/TPV:

configurar una impressora PDF externa a QFACWIN

Si volem enviar per e-mail els documents és necessari configurar la impressora PDF externa perquè imprimeixi els documents amb el nom del llistat que QFACWIN li envia i els guardi a la carpeta temporal de QFACWIN. D’una altra manera el programa no trobarà el PDF a adjuntar en l’e-mail.

En aquesta entrada mostrarem com configurar Bullzip PDF PRINTER. Aquesta impressora PDF externa pot descarregar-se gratuïtament aquí.

Una vegada instal·lada Bullzip PDF PRINTER  hem d’anar al menú inici de Windows-> tots els programes -> carpeta Bullzip i seleccionar opcions.

configurar una impressora PDF externa: opcions

En nom de l’arxiu posem l’adreça de la carpeta temporal de QFACWIN i el codi <smarttitle>. Aquest codi es substitueix pel Títol del llistat que envia QFACWIN.

configurar una impressora PDF externa: pantallaopcions

Exemple: C:\Program Files (x86)\QFACWIN\temporal\<smarttitle>.pdf

D’aquesta manera, en imprimir la factura A-2, QFACWIN posa com a títol del llistat Fra_A-2 i per tant Bullzip PDF printer generarà l’arxiu:

C:\Program Files (x86)\QFACWIN\temporal\Fra_A-2.pdf

Quan s’indica a QFACWIN que utilitzi la impressora PDF  externa, el programa no generarà el pdf, sinó que ho enviarà a la impressora PDF externa indicada perquè ho generi. Si la impressora pdf externa genera l’arxiu a la carpeta \QFACWIN \Temporal\ amb el nom indicat, QFACWIN el podrà utilitzar per enviar-lo per e-mail.

Per defecte Bullzip obre el pdf quan el genera. Per evitar-ho cal anar a la pestanya opcions i desmarcar l’opció d’Obrir l’arxiu:

configurar una impressora PDF externa: no mostrar el PDF

 

Si treballem en xarxa n’hi ha prou amb configurar i indicar la impressora PDF externa en el QFACWIN servidor i compartir la impressora.

Per compartir la impressora PDF externa cal anar a Panell de control\Maquinari i so\Dispositius i impressores ( també es pot accedir des del menú inici de Windows), prémer sobre la impressora amb el botó dret del ratolí i seleccionar Propietats d’impressora.

configurar una impressora PDF externa: propietats impressora

En la pestanya Compartir cal marcar Compartir aquesta impressora i desmarcar la casella Presentar treballs d’impressió en equips client per evitar que s’obri el pdf.

configurar una impressora PDF externa: compartir impressora

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *


6 + un =

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>