suite-cliente-exento-IVA

Com fer factures exemptes d’IVA amb el programa de gestió QFACWIN

En aquest artícle mostrarem com fer factures exemptes de’IVA en el programa de gestió QFACWIN en dos casos en els que hem de facturar sense IVA: a clients exempts d’IVA i al facturar serveis exempts d’aquest impost.

El procediment per afegir factures exemptes d’IVA és el mateix que trobareu a COM FER UNA FACTURA PAS A PAS AMB QFACWIN

- El client està exempt d’IVA:

Quan el nostre client és una empresa situada a les Illes Canaries, Ceuta o Melilla l’operació estarà exempta d’IVA ja que és un impost que no s’aplica en aquests tres territoris. Tambié en el cas d’exportacions a un país que no sigui membre de la CEE.
En aquest cas n’hi ha prou amb indicar a la Suite del client que està exempt d’IVA marcant la casella corresponent a la pestanya Facturació.
suite cliente casilla para facturas exentas de IVA
A l’afegir factures a aquest client automàticament es marcarà la casella exempt d’IVA a la factura i no s’aplicarà l’IVA. Si el client no té marcada la casella, pot marcar-se manualment a la factura. Si la tarifa que utilitzem té l’IVA inclòs, el programa el restarà.

facturas exentas de IVA

 

-Quan es facturen serveis exempts d’IVA (sanitaris, educatius, d’assegurances i financers, etc.).

En aquest cas probablement facturarem alguns serveis amb IVA i altres que estaran exempts. A Arxius-> Tipus d’impost han d’existir els registres corresponents a cada un dels tipus d’IVA que apliquem i un per als serveis exempts d’IVA (un 0 % d’IVA) per indicar-lo als articles de QFACWIN amb aquesta exempció.

tipo impuesto para facturas exentas de IVA

articulo-exento-IVA
Si el servei està exempt d’IVA, a l’incluïr l’article a la línia de detall de la factura, a la columna IVA ja tindrà registrat el codi corresponent a exempt d’IVA.

Si facturem serveis que no corresponen a cap artícle donat d’alta al programa (teclejant-los directamente a les línies de detall) s’ha d’anotar el codi corresponent a exempt d’IVA a la casella IVA de la línia de detall de la factura. Per a això podem indicar directament el codi o prémer F4 per accedir al manteniment de tipus d’impost i seleccionar-lo.

factura con servicio exento de IVA

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *


9 − vuit =

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>